باشگاه پرنده نگری ایرانیان
اعضا
خانه اخبار گزارش سفرها مشاهدات کتب تخصصی محصولات تماس با ما
باشگاه پرنده نگری ایرانیان
سبد خرید جستجو اعضا زبان
Text string:
QR Code:
Error correction:
Output format:
Border: modules
Scale: pixels per module
Version range: Minimum = , maximum =
Mask pattern: (−1 for automatic, 0 to 7 for manual)
Boost ECC:
Statistics:
SVG XML code:
نام فارسی: کلاغ نوک ‌سرخ نام انگلیسی: Red-billed Chough نام علمی: Pyrrhocorax pyrrhocorax

کلاغ نوک سرخ

صدا:

آواز:

نام های دیگر:

ویژگی های ظاهری:

طول بدن  : 37 تا 41 سانتی متر

گستردگی بالها :  73 تا 90 سانتی متر

ویژگی های شناسایی:

کلاغ نوک سرخ جثه‌ای متوسط دارد. بدنش یکدست سیاه و براق با جلای آبی است. منقار بلند خمیده و قرمز و پاهای قرمز دارد. نر و ماده هم‌شکل بوده و تغییرات فصلی ندارند. دارای بال‌های بلند است و در پرواز، پنج تا شش شاهپر اولیه (انگشت) بزرگش واضح دیده می‌شود. پرنده نابالغ به رنگ سیاه دودی مات است و در مقایسه با بالغ‌ها منقار کوتاه‌تر با خمیدگی کمتری دارد که زرد مایل به قهوه‌ای است و پاهای نارنجی دارد. مهارتش در پرواز را با مانور در آسمان به نمایش می‌گذارد.

کلاغ نوک سرخ - زاغ نوک سرخ - Red-billed Chough

 

رژیم غذایی:

به طور کلی از حشرات و بی‌مهره‌های خاکزی و در زمستان از میوه‌های گوشتی ساده تغدیه می‌کند.

ویژگی های زیستی:

زیستگاه:  در کوهستان‌های سنگی و دره‌های صخره‌ای و در ارتفاعات بالاتر از 2000 متر دیده می‌شود.

کلاغ نوک سرخ - RedBilled Chough

عادات رفتاری و زیستی: 

پرنده‌ای اجتماعی است و در دسته‌های کوچک و بزرگ در ارتفاعات بالا پرواز می‌کند. صدای منحصربه‌فردش در کوهستان به راحتی قابل تشخیص است.

کلاغ نوک سرخ - Red-billed chough

زادآوری و تولید مثل: 

از اواسط فروردین، به شکل منزوی یا در کلونی‌های کوچک آشیانه کاسه‌‌شکل خود را در شکاف صخره‌ها، بیرون‌زدگی‌های سنگی و لبهٔ غارها با ساقه، شاخه و ریشه می‌سازد و داخلش را با برگ و پشم و علوفه پر می‌کند. معمولا بین سه تا چهار تخم و به ندرت دو تا هفت تخم نیمه بیضی، صاف، صیقلی، سفید مات مایل به سبز، کرم یا نخودی، با خال و لکه‌های زیتونی، قهوه‌ای و خاکستری با ابعاد 28 در 40 میلی‌متر می‌گذارد. تفریخ تخم‌ها بین 17 تا 23 روز طول می‌کشد. جوجه‌ها ابتدا کرکی و ناتوان بوده و برای تغدیه به والدینشان وابسته هستند. بین 31 تا 41 روزگی پرواز می‌کنند، ولی تا حدود 14 الی 21 روز بعد برای تغذیه از والدین کمک می‌گیرند و به‌تدریج مستقل می‌شوند.1

پراکنش و فراوانی وزمان مشاهده: 

به تعداد فراوان در ارتفاعات کوهستانی در سرتاسر کشور از شمال آذربایجان، البرز تا نواحی خراسان و در زاگرس از کردستان و کرمانشاه تا کرمان و نیز در سیستان و بلوچستان دیده می‌شوند.


منابع:

  1. کتاب اطلس پرندگان ایران، محمد کابلی، منصور علی آبادیان، محمد توحیدی فر، علیرضا هاشمی، سید بابک موسوی، کیس روزلار
  2. https://www.rspb.org.uk/birds-and-wildlife/wildlife-guides/bird-a-z/chough/
  3. https://ebird.org/species/rebcho1
  4. پرندگان ایران؛ فرید مبصر

داوطلبینی که در تهیه این معرفی همیاری نمودند:


مشاهدات اعضا:


نام: کلاغ نوک ‌سرخ
عکاس: بشیر شریف نیا
محل مشاهده: علم کوه
تاریخ: 1397/03/24
نام: کلاغ نوک ‌سرخ
عکاس: مهتاب  احمدی
محل مشاهده: سوادکوه
تاریخ: 1399/02/25

         

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به باشگاه پرنده نگری ایرانیان می باشد