باشگاه پرنده نگری ایرانیان
اعضا
خانه اخبار گزارش سفرها مشاهدات کتب تخصصی محصولات تماس با ما
باشگاه پرنده نگری ایرانیان
سبد خرید جستجو اعضا زبان
Text string:
QR Code:
Error correction:
Output format:
Border: modules
Scale: pixels per module
Version range: Minimum = , maximum =
Mask pattern: (−1 for automatic, 0 to 7 for manual)
Boost ECC:
Statistics:
SVG XML code:
نام فارسی: اکراس سیاه نام انگلیسی: Glossy Ibis نام علمی: Plegadis falcinellus

اکراس سیاه

صدا:

آواز:  

نام های دیگر:

GlossyIbis- اکراس سیاه

ویژگی های ظاهری:

طول بدن:  55 تا 65 سانتی‌متر

گستردگی بالها:  80 تا 95 سانتی‌متر

ویژگی های شناسایی:

پرنده‌ای با بدن تیره، منقار دراز و خمیده با گردن و پای بلند است. نر و ماده هم‌شکل و دارای تغییرات فصلی‌اند. پرندۀ بالغ در دورۀ جوجه‌آوری از فاصلۀ دور تیره و از فاصلۀ نزدیک در ناحیه گردن، پس‌سر، روتنه و زیرتنه، بلوطی سیر دیده می‌شود. همچنین سر و دیگر بخش‌های روتنه، بال‌ها و دم، مایل به سیاه با جلای ارغوانی و سبز است. درخارج از این دوره، رنگ قهوه‌ای مایل به سیاه در ناحیه سر، گلو و گردن به همراه رگه‌های سفید و زیرتنۀ قهوه‌ای مایل به سیاه با جلای بلوطی کمرنگ و ارغوانی دارد. پرنده نابالغ شبیه به پرنده بالغ غیر جوجه‌آور است ولی سر و گردن قهوه‌ای‌تر، روتنه مات تر به همراه جلای سبز و زیرتنه کمرنگ‌تر و مایل به قهوه‌ای دارد.

رژیم غذایی:

از لارو حشرات، حشرات، نرمتنان، سخت پوستان، دوزیستان،خزندگان و ماهی‌های کوچک تغذیه می‌کند.

 

ویژگی‌های زیستی:

زیستگاه: 

در دلتاها،رودخانه‌ها، نواحی سیلابی، باتلاق‌ها، آب‌‌ها و دریاچه‌های کم عمق، خلیج‌ها، سواحل کم عمق‌، مزارع آبیاری شده و شالیزارها زندگی می‌کند.

عادات رفتاری و زیستی:

بسیار اجتماعی است و در طول سال در دسته‌های کوچک به سر می‌برد و به ندرت به تنهایی دیده می‌شود. پروازش با بال زدن‌های به نسبت سریع و مستقیم است و در پرواز گردن و پاهای خود را کشیده نگاه می‌دارد.

زادآوری و تولید‌مثل:

تک همسر است و دوره زادآوری‌اش از اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد در تالاب‌ها و باتلاق‌های آب شیرین با پوشش بلند و متراکم نی و لویی و جگن و با تشکیل کلنی آغاز می‌گردد. لانه اش را از توده های متراکم از ساقه نی و شاخه و برگ گیاهان و روی بوته های درون آب و درختان می‌سازد. معمولا سه تا چهار، گاهی پنج و به ندرت شش تخم بیضی تا نیمه بیضی، صیقلی، صاف، به رنگ آبی تیره و به ابعاد 3.5تا5.5 میلیمتر می‌گذارد. تفریخ تخم‌ها 21روز به طول می‌انجامد. جوجه‌ها در بدو تولد پوشیده از کرک، تا حدی ناتوان و برای تغذیه وابسته به والدین هستند. در ابتدا توسط غذای نیمه هضم شده و برگردانده شده در کف آشیانه تغذیه می‌شوند. پرورش جوجه‌ها 28روز طول می‌کشد ولی همچنان تا حدود پنجاه روزگی در کنار والدین باقی می‌مانند.

 

پراکنش و فراوانی و زمان مشاهده:

در تالاب‌های آذربایجان، فارس، مرکزی زادآوری دارد. به تعداد کم در تالاب های خوزستان و فارس و سواحل شمالی خلیج فارس زمستان گذرانی می‌کند. در تالاب‌های غرب کشور و استان سیستان و بلوچستان به صورت مهاجر عبوری دیده می‌شود.


منابع:

داوطلبینی که در تهیه این معرفی همیاری نمودند:


مشاهدات اعضا:


نام: اکراس سیاه
عکاس: هومن درودی
محل مشاهده: تالاب صالحیه
تاریخ: 1396/03/08
نام: اکراس سیاه
عکاس: عباس محجوب
محل مشاهده: تالاب صالحیه
تاریخ: 1397/03/03
نام: اکراس سیاه
عکاس: عباس محجوب
محل مشاهده: تالاب صالحیه
تاریخ: 1397/03/03
نام: اکراس سیاه
عکاس: عباس محجوب
محل مشاهده: تالاب صالحیه
تاریخ: 1398/02/01

         

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به باشگاه پرنده نگری ایرانیان می باشد