باشگاه پرنده نگری ایرانیان
اعضا
خانه پرندگان ایران وبلاگ تماس با ما
باشگاه پرنده نگری ایرانیان
سبد خرید جستجو اعضا زبان

پرندگان ایران عقاب پرپا

Text string:
QR Code:
Error correction:
Output format:
Border: modules
Scale: pixels per module
Version range: Minimum = , maximum =
Mask pattern: (−1 for automatic, 0 to 7 for manual)
Boost ECC:
Statistics:
SVG XML code:
نام فارسی: عقاب پرپا
نام انگلیسی: Booted Eagle
نام علمی: Hieraaetus pennatus

عقاب پرپا

صدا:

آواز:  

ویژگی های ظاهری:

طول بدن:  43 تا 51 سانتی‌متر

گستردگی بال‌ها:  110 تا 135 سانتی متر

ویژگی‌های شناسایی:

عقاب پرپا یک عقاب کوچک است که از نظر اندازه با سارگپه معمولی قابل مقایسه است، هرچند شکل آن بیشتر شبیه عقاب است. دو فرم نسبتاً متمایزِ روشن و تیره  دارند. بهترین کلید شناسایی آنها وجود دو لکه روشن در طرفین روی شانه هاست در فرم روشن زیربالها لبه تیره و بقیه بدن خاکتری چرک بوده در حالیکه در فرم تیره بجای این خاکستری، قهوه ای رنگ است. تعداد انگشتها 6 و با دقت بیشتر p1 تا p4 روشن تر و مخطط قابل مشاهده است. مچ پا ضخیم و تا انگشتها از پر پوشیده شده است.

عقاب پرپا

عکس از کیوان اطمینان

رژیم غذایی:

عقاب پرپا از پرندگان متوسط جثه نظیر کبوترها، مرغ خانگی) و همچنین مارمولک های بزرگ و و پستانداران کوچک تغذیه می کند.

ویژگی‌های زیستی:

زیستگاه: 

این گونه‌ای از حومه‌های جنگلی و اغلب تپه‌ای با مناطق باز است، در زمین‌های صخره‌ای و شکسته رشد می‌کند، اما مهاجران تقریباً از هر نوع زیستگاهی غیر از جنگل‌های انبوه نظیر حاشیه تالاب ها نیز استفاده می‌کنند.

عادات رفتاری و زیستی:

از اصل غافلگیری در شکار طعمه ها استفاده می کند

تولید مثل:

این عقاب 1 تا 2 تخم در لانه‌ای می‌گذارد که از چوب ساخته شده و با برگ‌های سبز پنهان شده و دربالای درخت یا روی یک صخره قرار دارد، یا لانه بلااستفاده پرنده بزرگ دیگری مانند لک لک سیاه یا حواصیل خاکستری را اشغال می‌کند. ماده حدود 45 روز روی تخمها می خوابد و توسط نر تغذیه می شود و  پس از درآمدن جوجه  ها از لانه و جوجه ها محافظت می کند در حالی که نر تمام مدت فقط غذا را تامین می کند. جوجه ها بعد از 70 تا 75 روز پردار می‌شوند  در سه سالگی بالغ می شوند.

پراکنش و فراوانی وزمان مشاهده: 

در جنوب اروپا، آفریقای شمالی و در سراسر آسیا، و همچنین در غرب آفریقای جنوبی و نامیبیا تولید مثل می کند. جمعیت‌های شمالی از نوامبر تا فوریه به آفریقای جنوبی و صحرای آفریقا و آسیای جنوبی مهاجرت می‌کنند، در حالی که جمعیت‌های کوچک تر در جنوب آفریقا ساکن هستند.

در ایران نیز بهار و تابستان در نوار شمالی کشور از خراسان شمالی گرفته تا آدربایجان غربی و کردستان قابل مشاهده است.

 این پرنده یکی از نزدیکترین خویشاوندان عقاب منقرض شده هاست در نیوزیلند است. (3)


منابع:

1-    پرنده های شکاری ایران. پرویز بختیاری

2- BirdLife International (2021). "Hieraaetus pennatus"IUCN Red List of Threatened Species.

3-Gill, Frank; Donsker, David, eds. (2014). "New World vultures, Secretarybird, kites, hawks & eagles". IOC World Bird List, version 4.2. International Ornithologists' Union

داوطلبینی که در تهیه این معرفی همیاری نمودند:


مشاهدات اعضا:


         

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به باشگاه پرنده نگری ایرانیان می باشد