باشگاه پرنده نگری ایرانیان
اعضا
خانه اخبار گزارش سفرها مشاهدات کتب تخصصی محصولات تماس با ما
باشگاه پرنده نگری ایرانیان
سبد خرید جستجو اعضا زبان
Text string:
QR Code:
Error correction:
Output format:
Border: modules
Scale: pixels per module
Version range: Minimum = , maximum =
Mask pattern: (−1 for automatic, 0 to 7 for manual)
Boost ECC:
Statistics:
SVG XML code:
نام فارسی: عقاب طلایی نام انگلیسی: Golden Eagle نام علمی: Aquila chrysaetos

عقاب طلایی

صدا:

آواز:  

نام های دیگر:

ویژگی های ظاهری:

طول بدن:  75 تا 88 سانتی متر

گستردگی بالها:  204 تا 220 سانتی متر

ویژگی های شناسایی:

بزرگ ترین عقاب ایران با بالهای بلند با شاهپرهایی بلند و انگشتانی روبه بالا و دمی بلند است. نر و ماده شکل هم با این تفاوت که ماده کمی بزرگ تر است. فاقد تغییرات فصلی می باشند. در پرندۀبالغ روتنه قهوه ای تیره، تارک سر و پس گردن قهوه ای طلایی و پوشپرهای میانی بالها کرم تا زرد مایل به قهوه ای است که تشکیل نواری روشن روی بالها می دهد. زیرتنه قهوه ای تیره تا روشن، لبه بالها در زیر همچنین انتهای دم بلندش تیره رنگ است. پرندۀ نابالغ شبیه به پرندۀ بالغ ولی رنگ عمومی بدن قهوه ای تیره است و تارک و پس سر زرد مایل به قهوه ای دارد. قاعدۀ شاهپرهای اولیه و ثانویه در زیر بالها لکه سفیدی دارند که در پرواز به خوبی دیده می شود. دم نیز سفید و نوار سیاهی در انتها دارد

رژیم غذایی:

بیشتر از پستانداران، پرندگان و گاهی خزندگان، ماهی ها و یا لاشۀ آنها تغذیه می کند.

ویژگی های زیستی:

زیستگاه: 

در کوهستان های بلند و مرتفع و گاهی در تپه ماهور ها مناطق استپی جنگل ها و حتی تالاب های مناطق پست زندگی می کند.

عادات رفتاری و زیستی:

    اغلب به تنهایی یا جفت دیده می شود. پروازی با شکوه و قدرتمند دارد با بالهایی هم سطح بدن در دایره های بزرگ بالباز روی می کند. در طول روز مسافت زیادی در جستجوی طعمه بالبازروی می کند. ساعتها روی صخره یا درختی بلند که دید خوبی به اراضی پیرامون داشته باشد می نشیند. برای شکار در ارتفاع پایین پرواز می کند و با شیرجه ناگهانی و سریع طعمه را با چنگالهای قوی خود صید می کند. آشیانه خود را از توده های بسیار بزرگ و حجیم از شاخه ها و برگ ها در روی درختان بلند یا بیرون زدگی صخره ها لبه پرتگاه ها بنا می کند و معمولا لانه های سال های قبل را ترمیم می کند و هر سال شاخ و برگ به آن اضافه می کند بنابراین ارتفاع آشیانه گاهی به چند متر هم می رسد. جفت ها اغلب در قلمرو خود چندین لانه دارند و در سال های مختلف به طور متناوب از آنها بهره می برند.

زادآوری و تولید مثل:

دوره زاد آوری از اواسط بهمن تا اواسط اردیبهشت آغاز می شود. تک همسر است و معمولا دو تخم(به ندرت یک تخم یا سه تخم) می گذارد تخم ها بیضی کوتاه، به رنگ سفید، با خالها و لکه های قهوه ای، قرمز بلوطی و خاکستری کمرنگ و به ابعاد 60*77 میلیمتر می باشند. دوره تفریخ تخم ها 43 تا 45 روز است. جوجه ها در بدو تولد پوشیده از کرک، تا حدی ناتوان و برای تغذیه وابسته به والدین هستند. در ابتدا از طریق منقار به منقار توسط پرنده ماده تغذیه می شوند و معمولا جوجه کوچک تر در رقابت با جوجه بزرگ تر در ربودن غذا از مادر شکست خورده و تلف می شود. جوجه ها پس از 30روز قادرند تا بدون کمک مادر از غذای آورده شده به آشیانه تغذیه کنند. پرورش جوجه ها 65تا 70روز طول می کشد ولی همچنان تا حدود 20روز پس از آن قدرت پرواز چندانی ندارند.

پراکنش و فراوانی وزمان مشاهده:

به صورت گسترده در مناطق کوهستانی شمال و غرب کشور و نواحی جنوب شرقی تا کوه های استان کرمان و سیستان و بلوچستان پراکنش دارد.


منابع:

داوطلبینی که در تهیه این معرفی همیاری نمودند:


مشاهدات اعضا:


نام: عقاب طلایی
عکاس: هومن درودی
محل مشاهده: پردیس تهران
تاریخ: 1396/02/14
نام: عقاب طلایی
عکاس: بشیر شریف نیا
محل مشاهده: علم کوه
تاریخ: 1397/03/24
نام: عقاب طلایی
عکاس: هومن درودی
محل مشاهده: توچال تهران
تاریخ: 1396/05/01
نام: عقاب طلایی
عکاس: هومن درودی
محل مشاهده: طالقان
تاریخ: 1396/10/09

         

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به باشگاه پرنده نگری ایرانیان می باشد