باشگاه پرنده نگری ایرانیان
اعضا
خانه عضویت پرندگان ایران وبلاگ تماس با ما
باشگاه پرنده نگری ایرانیان
سبد خرید جستجو اعضا زبان

پرندگان ایران ◄ کلاغ جنگلی نوک ‌بزرگ

Text string:
QR Code:
Error correction:
Output format:
Border: modules
Scale: pixels per module
Version range: Minimum = , maximum =
Mask pattern: (−1 for automatic, 0 to 7 for manual)
Boost ECC:
Statistics:
SVG XML code:
نام فارسی: کلاغ جنگلی نوک ‌بزرگ
نام انگلیسی: Large-billed Crow
نام علمی: Corvus macrorhynchos

ویژگی‌های ظاهری

طول بدن: 46 تا 50 سانتی‌متر

گستردگی بال‌ها: 90 تا 120 سانتی‌متر است

ویژگی های شناسایی:

کلاغی درشت‌جثه با بدن یکدست سیاه که از نظر اندازه بدن حد واسط «غراب» و «کلاغ شرقی» است، اما به واسطه جثه کوچک‌تر و منقار ظریف‌تر از غراب‌ها و به واسطه بدن لاغرتر، دم بلندتر و منقار ضخیم‌تر که در نیم‌نوک بالا خمیدگی بیشتری دارد، از کلاغ شرقی تفکیک می‌شود. نر و ماده هم‌شکل و فاقد تغییرات فصلی هستند. پرنده بالغ بدن یکدست سیاه با جلای ارغوانی روی بال‌ها و دم دارد. پرهای گردن و زیرتنه ته‌رنگ خاکستری دارند و قاعده آن‌ها سفید است، گوش‌پرها سیاه‌تر و براق‌تر بوده و در تضاد آشکار با پرهای دو طرف گردن به چشم می‌آیند. پرهای گلو کوتاه و نوک آن‌ها دوشاخه است (در کلاغ شرقی و غراب دراز و یک‌شاخه است). موی‌پرهای روی بینی انبوه و دراز است و تا حدود نیمه منقار امتداد می‌یابد (در غراب و کلاغ شرقی تا حدود ثلث منقار ادامه می‌یابد). دم ذوزنقه‌ای شکل دارد که در پرواز به خوبی نمایان است. چشم‌ها قهوه‌ای تیره و منقار و پاها سیاه هستند. پرنده نابالغ شبیه به بالغ‌ها است، اما دمگاه و زیرتنه خاکستری‌تر به نظر می‌رسد و پرهای این بخش‌های بدن تنک‌تر بوده و ساختار ضعیف‌تری دارند.

ویژگی‌های زیستی

زیستگاه:

در درختزارهای باز، جنگل‌های حاشیه رودخانه‌ها، پارک‌ها، باغ‌ها و همچنین درختزارهای حاشیه روستاها و شهرها به سر می‌برد.

عادات رفتاری و زیستی:

غلب به صورت جفت دیده می‌شود، در طول روز جفت‌ها از قلمرو خود دفاع می‌کنند، اما برای استراحت شبانه دور هم جمع می‌شوند و در این زمان دسته‌های بزرگی تشکیل می‌دهند. گاهی نیز به صورت مخلوط با سایر کلاغ‌ها دیده می‌شود. همه‌چیزخوار است و از هر نوع ماده غذایی قابل خوردن تغذیه می‌کند. همچنین بیش از سایر کلاغ‌های درشت‌جثه به کشتن و تغذیه از جوجه طیور اهلی مبادرت می‌کند.

زادآوری:

جوجه‌آوری از اواسط اسفند در درختزارهای باز و حاشیه جنگل‌ها آغاز می‌شود. تک‌همسر است و آشیانه‌اش توده‌ای حجیم از ساقه‌ها و شاخه‌های ضخیم است که آن را روی درختان بنا می‌کند و درونش را با مو و پشم می‌پوشاند. معمولاً چهار تا پنج و به ندرت شش تا هفت تخم نیمه‌بیضی، صاف، تا حدی صیقلی، به رنگ سبز آبی، با خال‌ها، لکه‌ها و خطوط قهوه‌ای مایل به قرمز مات و خاکستری و به ابعاد 7/29 × 5/42 میلی‌متر می‌گذارد. تفریخ تخم‌ها هفده تا نوزده روز به طول می‌انجامد. جوجه‌ها در بدو تولد پوشیده از کرک، ناتوان و برای تغذیه وابسته به والدین هستند. پرورش جوجه‌ها حدود 35 روز طول می‌کشد.

پراکنش و فراوانی

بنا به گزارش زارودنی به تعداد اندک در حاشیه هریررود در شرق خراسان، منطقه کاریز (شمال تایباد) و احتمالاً استان سیستان و بلوچستان جوجه‌آوری می‌کرده، اما نزدیک یک قرن است که گزارش موثقی از مشاهده این پرنده در این نواحی وجود ندارد.

وضعیت حفاظت

در فهرست پرندگان حمایت‌شده جهانی و ملی قرار ندارد.


مشاهدات اعضا:


Clone Watches часовник реплика repliky hodinky replica horloges répliques montres réplicas relojes orologi replica Replika Uhren replika óra repliki zegarka replica ceas Replica Watches UK часовник реплика repliky hodinek Replika Uhren Réplicas relojes Montres répliques replika órák Orologi replica replica horloges repliki zegarków Ceasuri replica Cartier Replica Watches часовник реплика repliky hodinek Cartier Cartier Replica Uhren réplicas relojes Cartier répliques montres Cartier Cartier replika órákat repliche orologi Cartier replica horloges Cartier repliki zegarków Cartier replici ceasuri Cartier

         

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به موسسه پرنده‌شناسی و پرنده‌نگری ایرانیان (باشگاه پرنده‌نگری ایرانیان)
به شماره ثبت 48220 است و استفاده از مطالب سایت (عکس، متن و...) بدون اجازه رسمی همراه با ذکر منبع مجاز نیست.