![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، که از 23 تا 26 بهمن 1403 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد، یکی از مهمترین رویدادهای گردشگری ایران در سال 1403 بود. این نمایشگاه با حضور رئیسجمهور، مقامات وزارت میراثفرهنگی، و شخصیتهای برجسته داخلی و خارجی افتتاح شد و بستری پویا برای معرفی جاذبههای گردشگری ایران و تقویت همکاریهای بینالمللی فراهم کرد. یکی از نقاط برجسته این رویداد، حضور فعال دبیرخانه ملی پرندهنگری بود.
در آبان 1403 استان خوزستان بهصورت رسمی بهعنوان دبیرخانه پرندهنگری کشور معرفی شد. این دبیرخانه با هدف شناسایی گونههای پرندگان، ترویج فرهنگ پرندهنگری، و حفاظت از زیستگاههای طبیعی فعالیت خود را آغاز کرد. افتتاحیه این دبیرخانه با رونمایی از پوستری توسط شینا انصاری، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در نمایشگاه گردشگری انجام شد.
این دبیرخانه برای اولین بار در نمایشگاه گردشگری حضور یافت و با برپایی برنامههای متنوع در غرفه، اطلاعات علمی و آموزشی درباره گونههای پرندگان بومی و مهاجر ایران ارائه کرد. معرفی سایتهای کلیدی پرندهنگری، فروش و معرفی محصولات پرندهنگری و برگزاری کارگاههای آموزشی درباره پرندهشناسی، از جمله فعالیتهای این غرفه بود که توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب کرد. راجع به دبیرخانهی ملی پرندهنگری بیشتر بخوانید.
دبیرخانهی ملی پرندهنگری به عنوان سبزترین و پویاترین غرفهی محیط زیست در این نمایشگاه ظاهر شد که این مهم بدون تلاشهای دکتر فاطمی (مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی)، دکتر جهانشاهی (دبیر کمیته ملی طبیعت گردی و گردشگری سبز وزارت میراث فرهنگی)، فروغ نوذری (مسئول دبیرخانه ملی پرندهنگری)، نوید هرمزی (فعال محیط زیست و پرندهنگری در خوزستان)، رضا نیکفلک (فعال محیط زیست و پرندهنگری در خوزستان)، منصوره رضوی و احسانه قاضی ممکن نبود.
حضور خانم دکتر انصاری و دکتر ظهرابی در غرفه و توضیح مطهره حکیمینژاد از پروژه شمارش پرندگان شکاری هیرکان
باشگاه پرندهنگری ایرانیان، بهعنوان یکی از نهادهای فعال در حوزه پرندهنگری، در غرفهی دبیرخانه ملی پرندهنگری در این نمایشگاه حضور یافت. فعالیتهای باشگاه پرندهنگری ایرانیان در این نمایشگاه شامل نمایش تصاویر گونههای نادر پرندگان، معرفی تورهای پرندهنگری در مناطق بکر ایران، پروژهی شمارش پرندگان شکاری هیرکان و معرفی کتابها و منابع پرندهنگری بود.
از اعضای عزیز باشگاه که به شکل داوطلبانه در غرفه حضور داشتند بیاندازه ممنونیم: از مطهره حکیمی نژاد، محمدرضا کشفی، کسری دستجردی، غفار زمانی، پریسا شوکتی، پرستو گروگان، بهار کلانتری، فریده پاکمهر، مرضیه مطلبزاده، بهناز کشاورز، فاطمه غلامی، آرین اسعدی و جعفر اسعدی
عکس روز پایانی غرفهی دبیرخانه ملی پرندهنگری
در این دبیرخانه، علاوه بر باشگاه پرنده نگری ایرانیان گروههای فعال پرندهنگری دیگری نیز حضور داشتند: کمیته ثبت پرندگان ایران، کمیته تنوع زیستی و میراثفرهنگی، دفتر حفاظت و احیا تالابها، پرندهنگری و کودک با همکاری ایرانشناسی، میز ملی گردشگری حیاتوحش، میز اداره کل محیط حفاظت محیط زیست خوزستان و پروژه شمارش شکاریهای گلوگاه
همچنین در بخش هنری غرفه دبیرخانه با هدف کمک گرفتن از هنر برای حفاظت از پرندگان، نقوش پرندگان روی جوراب، تکه های پارچه با طرح پرندگان، پرندگان چوبی، نقوش پرندگان روی اشیا کاربردی، نقاشی پرندگان، آوانگاری پرندگان به نمایش درآمده است.
منابع:
نمایش تنوع زیستی پرندگان در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران - خبرگزاری میراث آریا
معرفی رسمی خوزستان به عنوان دبیرخانه پرندهنگری کشور - ایسنا