باشگاه پرنده نگری ایرانیان
اعضا
خانه پرندگان ایران وبلاگ تماس با ما
باشگاه پرنده نگری ایرانیان
سبد خرید جستجو اعضا زبان

پرندگان ایران عقاب صحرایی

Text string:
QR Code:
Error correction:
Output format:
Border: modules
Scale: pixels per module
Version range: Minimum = , maximum =
Mask pattern: (−1 for automatic, 0 to 7 for manual)
Boost ECC:
Statistics:
SVG XML code:
نام فارسی: عقاب صحرایی
نام انگلیسی: Steppe Eagle
نام علمی: Aquila nipalensis

عقاب صحرایی

صدا:

آواز:  

نام‌های دیگر:

ویژگی های ظاهری:

طول بدن:  67 تا 86 سانتی متر

گستردگی بال‌ها:  175 تا 230 سانتی متر

ویژگی‌های شناسایی:

    از عقاب‌های نسبتاً بزرگ جثه با بال‌های بلند و گسترده که نر و ماده هم‌شکل اند و تغییرات فصلی ظاهری ندارند. در پرندۀ بالغ، بدن به رنگ قهوه‌ای تیره، گلو رنگ پریده تر و لکه‌ای خرمایی رنگ در پس سر قابل تشخیص است. شاهپرهای پرواز و دم خاکستری راه راه است و نوار تیره رنگی در حاشیه بال‌ها و انتهای دم دارد. در پرواز، لکۀ سیاه مشخصی در خم بال‌ها به چشم می‌خورد. پرندۀ نابالغ قهوه‌ای خاکی است و نوار سفیدی در زیر و روی بال‌ها دارد. همچنین لکۀ سفید نه چندان مشخصی در قاعدۀ شاهپرهای اولیه روی بال‌ها و روی پوشپرهای دمگاه دیده می‌شود.

یکی از ویژگی‌ های مهم در شناسایی این گونه کشیدگی خط زرد منقار تا پشت چشم است.

رژیم غذایی:

   از جوندگان، پرندگان، خزندگان و حشرات بزرگ تغذیه می‌کند. گاهی لاشه خواری هم می‌کند و در سایت‌های زباله هم دیده می‌شود.

ویژگی‌های زیستی:

زیستگاه: 

در مناطق نیمه بیابانی تا بیابانی و کوهپایه‌ها و دشت‌های باز و خشک به سر می‌برد.

 

عادات رفتاری و زیستی:

   در زمان مهاجرت در دسته‌های بزرگ دیده می‌شود وگرنه پرنده ‌ای منزوی است. پروازی قدرتمند با بال‌زدن‌های آرام دارد. در زمان مهاجرت در مناطقی که زمستان گذرانی می‌کند دور هم جمع شده و به تغذیه از مهره داران و حشرات بزرگ می‌پردازد.

پراکنش و فراوانی وزمان مشاهده:

  در مناطق وسیعی از کشور به صورت مهاجر عبوری دیده می‌شود. در نواحی خراسان، نواحی جنوبی دریای خزر و استان‌های خوزستان،فارس، بوشهر و سیستان و بلوچستان تا سواحل خلیج فارس و نواحی مرکزی زمستان گذرانی می‌کند.

 


منابع:

داوطلبینی که در تهیه این معرفی همیاری نمودند:


مشاهدات اعضا:


نام: عقاب صحرایی
عکاس: عباس محجوب
محل مشاهده: پشاپویه
تاریخ: 1397/07/13
نام: عقاب صحرایی
عکاس: عباس محجوب
محل مشاهده: پشاپویه
تاریخ: 1396/08/05
نام: عقاب صحرایی
عکاس: عباس محجوب
محل مشاهده: پشاپویه
تاریخ: 1397/08/08
نام: عقاب صحرایی
عکاس: فرشید صمیمی
محل مشاهده: سایت البرز قم
تاریخ: 1397/01/22
نام: عقاب صحرایی
عکاس: فرشید صمیمی
محل مشاهده: سایت البرز قم
تاریخ: 1397/01/22
نام: عقاب صحرایی
عکاس: فرزانه مالمیر
محل مشاهده: بوکان
تاریخ: 1396/07/19
نام: عقاب صحرایی
عکاس: عباس محجوب
محل مشاهده: پشاپویه
تاریخ: 1397/08/08
نام: عقاب صحرایی
عکاس: فرشید صمیمی
محل مشاهده: دیواندره
تاریخ: 1396/01/30
نام: عقاب صحرایی
عکاس: فرشید صمیمی
محل مشاهده: رودبارک سمنان
تاریخ: 1398/07/04
نام: عقاب صحرایی
عکاس: فرشید صمیمی
محل مشاهده: پارک ملی خجیر
تاریخ: 1395/07/15
نام: عقاب صحرایی
عکاس: بشیر شریف نیا
محل مشاهده: رامسر
تاریخ: 1394/01/25
نام: عقاب صحرایی
عکاس: حمید احمدى بصیر
محل مشاهده: استان قم
تاریخ: 1395/07/02
نام: عقاب صحرایی
عکاس: سید حامد موسوی
محل مشاهده: استان قم
تاریخ: 1395/10/08
نام: عقاب صحرایی
عکاس: سید حامد موسوی
محل مشاهده: استان قم
تاریخ: 1395/10/08
نام: عقاب صحرایی
عکاس: احسان طالبی
محل مشاهده: گلوگاه
تاریخ: 1399/07/18
نام: عقاب صحرایی
عکاس: میترا دانشور
محل مشاهده: تالاب صالحیه
تاریخ: 1399/11/09
نام: عقاب صحرایی
عکاس: پرستو هدایت زاده
محل مشاهده: شکر آباد
تاریخ: 1400/01/06
نام: عقاب صحرایی
عکاس: علیرضا کیانی نژاد
محل مشاهده: سد ایلام
تاریخ: 1400/01/06
نام: عقاب صحرایی
عکاس: نوید هرمزی
محل مشاهده: اهواز
تاریخ: 1400/07/26
نام: عقاب صحرایی
عکاس: نوید هرمزی
محل مشاهده: رامهرمز
تاریخ: 1400/08/25

         

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به باشگاه پرنده نگری ایرانیان می باشد